SEMTRIO GİZLİLİK POLİTİKASI

Mart, 2021 Güncellendi
İşbu Gizlilik Politikamızın amacı, www.semtrio.com.tr adresinde yer alan sitemize (“Site”) üye olarak kaydolan kişiler (“Kullanıcı(lar)”) tarafından Sitemizde yer alan Platformdan faydalanılması aşamasında Semtrio Eğitim Ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi (“Şirket”) ile paylaşılan bilgi ve verilerin kullanımına ilişkin koşul ve şartları tespit etmektir. Gizlilik Politikası, Kullanıcı ile akdedilen Kullanıcı Sözleşmesi’nin eki ve ayrılmaz bir parçası niteliğindedir.
Web sitemizi ziyaret ettiğiniz ve gizlilik-güvenlik bildirimimizi okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Veri Güvenliği ve Gizlilik Yaklaşımımız Hakkında Temel Bilgiler

Semtrio tüm bilişim sistemlerinde kişisel bilgilerinizin güvenliğinin sağlanmasına kendini adamıştır. Semtrio için gizlilik ve güvenlik; müşterilerimiz ile oluşturduğumuz ilişkinin temelini oluşturmaktadır. Semtrio, gizlilik ve güvenliğinize verdiğiniz önemi çok iyi anlar ve buna en üst seviyede önem verir.
Semtrio Gizlilik Bildirimi, Semtrio üye ağındaki internet sitelerimiz, yazılımlarımız, self-service uygulamalarımız, mobil uygulamalar veya sosyal medya hesaplarımız ve diğer çevrimiçi ya da çevrimdışı kanallar ile toplanan ya da iletilen Kişisel Veriler dâhil olmak üzere Semtrio tarafından işlem görmüş bütün verileri kapsamaktadır.

Kişisel Verilerin Korunması
Semtrio, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin diğer mevzuat hükümleri doğrultusunda veri sorumlusu sıfatı ve veri işleyen sıfatıyla hareket etmektedir. Bu kapsamda kişisel veriler yalnızca Semtrio yönetim ofisi kapsamındaki hizmetleri ve her türlü gizlilik güvenlik prosedürünü uygulamaya yetkili Semtrio personeli, gizlilik güvenlik yetki matrislerinde adı geçen personel ve Semtrio ’nun veri sahiplerini bilgilendirme şartını sağlayarak bu hususta yetki verdiği gerçek/tüzel kişiler tarafından işleme tabi tutulur.

Elektronik İletiler
Elektronik iletiler ile ilgili olarak bizimle iletişim kurmanız sırasında ve diğer her türlü Semtrio mecrasında vermiş olduğunuz iletişim izinleri çerçevesinde iletişim bilgileriniz üzerinden Semtrio ve iş ortakları tarafından sunulan hizmetlerinin tanıtımı, yeni ürün ve hizmetler hakkında bilgiler, mevzuat duyuruları ve ilgi çekici bulacağınız diğer konular hakkında elektronik iletiler almayı kabul etmiş olursunuz. Bu kapsamda tarafınıza gönderilen iletilerin bir veya birden fazla iletişim kanalı üzerinden iletiminin durdurulması talebinizi Semtrio ’ya iletebilirsiniz.

Çerezler (Cookies)
Cookie'ler çeşitli verileri toplayan laptop, pc ve mobil cihazınızda bulunabilecek program parçacıklardır ve genellikle text dosyalardır.Ayrıntılar için Çerez (Cookie) Politikası linkini tıklayınız.

Verilerinizin Kullanım Amaçları
Firmamıza ait web sitesini ziyaretiniz sırasında otomatik olan veya olmayan yöntemlerle kaydettiğimiz ve iletişim formu, e-posta ve diğer elektronik işlemlerle bizimle paylaştığınız kişisel verileriniz, öncelikle taleplerinizin yerine getirilmesini sağlamak ve daha sonra ise size daha iyi hizmet sunmak amacıyla kullanılacaktır. Genel olarak kullanım amaçları aşağıdaki gibidir:

  • Tarafınızla iletişime geçmek
  • Şifre, kullanıcı adı sağlamak da dahil ve fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere online hesabınız ile ilgili işlemler yaparak site ya da self-service erişiminizi sağlamak.
  • Tarafınızdan gelen bir soruyu yanıtlamak
  • Yasal değişiklik ve önemli bilgilendirmeleri yapmak
  • Sitemizin yönetimini sağlamak
  • Hizmet kalitemizi yükseltmek

Tarafımızca yukarıdaki amaçlarla toplanmasını istemediğiniz verilerinizi lütfen paylaşmayınız. Bu bilgileri sağlamadığınız durumda sizinle iletişimde olamayacağımızı, diğer taraftan bu siteyi ziyaretiniz ile çerezler vasıtası ile bazı verilerinizin toplanabileceğini unutmayınız.

Veri Güvenliği
Semtrio, bilgilerinizin gizliliğinin korunmasına önem vermektedir. Verilerinize, izinsiz erişim ve kullanımı engellemek için sektör standartlarına uygun önlemler almaktayız. İnternet üzerindeki bilgi alışverişleri genel anlamda çok güvenli değildir. Bu nedenle web sitelerimiz ve online sistemlerimiz üzerinden bilgi alışverişlerinizde kullanıcı olarak gerekli özeni göstermenizi tavsiye ederiz. Bu özeni göstermediğiniz takdirde, Semtrio size site içindeki iletişiminizin, kişisel ve diğer bilgilerinizin güvenliğine ilişkin veya 3. kişiler tarafından bilgilerinizin ele geçirilmesine karşı teminat veremez.
Söz konusu bilgiler Semtrio’ ya ulaştığında, bu bilgiler güvenlik ve gizlilik standartlarımıza uygun olarak korunmaktadır.
Verileriniz, yukarıda sayılan amaçlarla ve ancak iş sürecimizin ihtiyaçları veya yasal zorunluluklar için gerekli oldukları sürece saklanmaktadır.

Veri Aktarımları

Hakkınızda topladığımız kişisel bilgileri, internet servisi sağlayıcılarının, e-mail tedarikçilerinin, domain sağlayıcılarının hizmetlerini kullanmamız nedeniyle, bu bilgileri topladığımız ülkeden başka ülkelere aktarabiliriz. Bu ülkelerde uygulanan verilerin korunmasına ilişkin mevzuatlar, Türkiye’de uygulanan mevzuattan farklı olabilir.
Kişisel bilgileriniz, başka ülkelere aktarma sırasında işbu Gizlilik Politikasında açıklandığı üzere yürürlükteki yasaya uygun olarak korunacaktır.
Çocukların Online Faaliyetlerini Koruma
Çocukların online faaliyetlerini gözetip denetlemek isteyen ebeveynlere destek oluyoruz. Hiçbir durumda kasten çocuklardan kişisel bilgilerini istemeyiz. Eğer kişisel bilgilerini aldığımız bir kişinin 13 yaşının altında olduğunu öğrenirsek durumu derhal ebeveynlerine bildirmeye çalışmak için bu bilgiyi kullanabiliriz.

Yeni Süreçleri Gizlilik Kurallarına Uygun Tasarlama
Semtrio, yeni sistemler geliştirirken gizlilik için en uygun teknolojik ve organizasyonel tedbirleri alır ve amaca uygun olarak kişisel verilerin işlenmesi için gerekli geliştirmeleri yapar.

‘KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA BİLGİLENDİRME’


‘Semtrio’ (şirket) olarak, sizlere sunmakta olduğumuz hizmetlerimiz ve sair faaliyetlerimiz kapsamında kişisel verilerinizi, yüksek bir özen ve hassasiyet ile gerekli hallerde işlemekteyiz. Bu doğrultuda kişisel verileriniz, 7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girmiş olan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca şirketimizin veri sorumlusu ve/veya veri işleyen sıfatını haiz olduğu hallerde, yalnızca aşağıda belirtilen kapsam çerçevesinde, büyük bir sorumluluk anlayışı ile işlenebilmektedir. Bu metin, kişisel verilerinizin işlenmesi hususunda sizleri bilgilendirmek ve verilerinizin hangi esaslar dâhilinde işlendiği konusunda sizleri aydınlatmak için kaleme alınmıştır.

1. Hangi Kişisel Verileriniz İşlenir ve Nasıl İşlenir?

Kişisel verileriniz, otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle çağrı merkezi, internet sitesi, sosyal medya gibi vasıtalar ile sözlü, yazılı ya da elektronik olarak işlenmektedir. Semtrio ve markalarının hizmet ve ürünlerine olan ilginiz veya ürünlerden faydalanmanız nedeniyle bize temin etmiş olduğunuz ve/veya güncellenebilen, aşağıda yer alan kişisel verileriniz (sayılanlarla sınırlı olmamak üzere) işlenebilmektedir:
  • İsim, soy isim, TCKN, doğum tarihi ve kimliğinizde yer alan diğer verileriniz,
  • Telefon numaranız, elektronik posta adresiniz, ev adresiniz gibi iletişim verileriniz,
  • İnternet sitelerimizi kullanmanız halinde, çerezler vasıtasıyla edindiğimiz davranış ve dijital iz bilgileriniz,
  • Müşteri temsilcileri tarafından çağrı merkezi standartları gereği tutulan sesli görüşme kayıtlarınız,
  • Ofislerimizi ziyaret etmeniz halinde kamera kayıtları görüntüleriniz,
  • Ofislerimizi ziyaretiniz halinde araç plakası gibi taşıt verileriniz,
  • Tanıtım, reklam, kampanya, sosyal sorumluluk projeleri ve organizasyonlarımız çerçevesinde edindiğimiz görsel/işitsel verileriniz,
  • Semtrio iş ortağı olmanız halinde sözleşmelerin ifa olunabilmesi için banka hesap numarası, IBAN, faturalama bilgileri gibi finansal verileriniz,
  • Sözleşmenin ifası kapsamında edinilen faaliyet belgesi, meslek odası kaydı vb. mesleki veriler ile gerektiği takdirde temin edilen imza sirküleri ve imza veriniz,
  • İlişkinin niteliği gerektirdiği takdirde, vize/pasaport verileriniz,
  • Semtrio çalışanı olmanız halinde ya da Semtrio ile iş ortaklığı halindeki bir işveren bünyesinde çalışmanız halinde; eğitim verileriniz, iş ilişkiniz çerçevesinde hizmet akdiniz, işe yatkınlığınız ve performansınıza dair verileriniz; sağlık verileriniz; özel sağlık sigortası ve finansmanına ilişkin verileriniz; Sosyal Güvenlik Kurumu verileriniz; TCKN, vize/pasaport verileriniz; taşıt veriniz ve fakat bunlarla sınırlı olmaksızın hizmet akdiniz kapsamında işlenebilecek diğer kişisel verileriniz,
  • Semtrio’ ya iş başvurusunda bulunmanız hâlinde doğrudan sizin ilettiğiniz özgeçmişiniz dâhil sair kişisel verileriniz.


2. Kişisel Verileriniz Hangi Amaçlarla İşlenir?

Kişisel verileriniz;
  • Ürün ve hizmetlerimizin müşterilerimize sunulabilmesi, ulaştırılabilmesi ve kampanya, fırsat, tanıtım ve sair bilgilendirmelerin yapılabilmesi,
  • İnternet sitelerimizden daha iyi faydalanmanızı sağlayabilmek için çerezler vasıtasıyla davranış bilgilerinizin elde edilmesi,
  • İç işleyişin sağlanması ve geliştirilmesi,
  • Müşteri, tedarikçi ve iş ortaklarıyla iletişimin sağlanması,
  • Müşteri memnuniyeti ve şikâyetlerinin yönetilebilmesi,
  • Pazarlama aktivitelerinin gerçekleştirilmesi,
  • Teknoloji ve altyapı hizmetlerinin alınması,
  • İlgili mevzuat uyarınca kamu kurum ve kuruluşlarınca talep edilen bilgilerin paylaşılabilmesi,
  • Kanunun emredici hükümleri gereği emniyet birimleri gibi kamu kurumlarıyla gerekli bilgilerin paylaşılması vb. yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi,
  • Sistem ve uygulamalarımızın güvenliğinin sağlanması amacıyla tüm gerekli teknik ve idari tedbirlerin alınması,
  • İlgili iş ortaklarımız ve sair üçüncü kişilerle, sizlere sunduğumuz ürün ve hizmetlerle ilgili finansal mutabakat sağlanması,
  • Düzenleyici ve denetleyici kurumlarla, resmi mercilerin talep ve denetimleri doğrultusunda gerekli bilgilerin temini,
  • İş stratejilerinin belirlenebilmesi,
  • Sosyal sorumluluk projelerinin gerçekleştirilebilmesi,
  • Ürün ve hizmetlerin geliştirilebilmesi ve sunulabilmesi,
  • Müşteri taleplerinin yerine getirilebilmesi,
  • Finansal raporlama ve analiz yapılması,
  • Ofislerimizde iş güvenliğinin sağlanması ve acil durum yönetiminin yapılması,
  • İnsan kaynakları politikalarının ve yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi,
  • Üçüncü tarafların Semtrio adına yetkilendirilmesi,
  • İş ortakları tarafından talep edilen ve işin yapılması için esas nitelikte olan bilgi ve belgelerin sağlanması,
  • Tedarikçi ve iş ortakları bakımından; potansiyel tedarikçi ve iş ortakları ile iletişime geçilebilmesi, sözleşme süreçlerinin gerçekleştirilebilmesi, ürün ve hizmetlerimiz karşılığında faturalandırma yapılabilmesi, analiz ve raporlama yapılabilmesi, sistemlere kayıt yapılabilmesi, kimlik teyidi yapılabilmesi, yurtiçi/yurtdışı ziyaretlerinin organize edilmesi,
  • Semtrio çalışanları açısından; Semtrio ve üçüncü taraflarca işe alım süreçlerinin gerçekleştirilebilmesi, adayların değerlendirilebilmesi, özlük dosyasının oluşturulması, performans değerlendirmesi yapılabilmesi, işin gereklerini sürekli olarak yerine getirmeye ehil olup olmadığının tespiti, iş akdi çerçevesinde çalışan kişilerin genel sigorta, özel sigorta ve sair işlemlerinin yürütülebilmesi, yan hak süreçlerinin yönetilebilmesi, periyodik sağlık kontrollerinin gerçekleştirilmesi, işe giriş ve çıkış işlemlerinin yapılması, çalışan eğitimlerinin planlanması, ödüllendirme süreçlerinin gerçekleştirilmesi, şirket içi organizasyonların yapılması, yurtiçi/yurtdışı ziyaretlerin organize edilmesi,
  • Kanuni takibat işlemlerinin yapılması

amaçları ve benzeri başkaca amaçlar ile işlenebilecektir.

Ayrıca, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile sayılan kanunlara ilişkin ikincil mevzuat hükümleri, Vergi mevzuatından doğan yükümlülükler ile diğer yetkili kamu otoritelerinin zorunlu kıldığı haller ve ilgili diğer mevzuat hükümleri gereğince kişisel verileriniz işlenebilecek, Semtrio’ya ait fiziki ve/veya elektronik arşiv ve bilişim sistemlerine nakledilerek hem dijital ortamda hem de fiziki ortamda muhafaza altında tutulabilecektir.

3. Kişisel Verileriniz Kimlere Aktarılır?

Kişisel verileriniz, Kanun ve sair mevzuat kapsamında ve yukarıda sayılan amaçlarla;

  • Anlaştığımız hizmet sağlayıcı şirketler,
  • Sosyal Güvenlik Kurumu,
  • Emniyet Genel Müdürlüğü ve sair kolluk kuvvetleri,
  • Resmi kurum ve kuruluşlar,
  • Düzenleyici ve denetleyici kurumlar,
  • Avukatlar, vergi danışmanları ve denetimciler de dâhil olmak üzere danışmanlık aldığımız üçüncü kişiler,
  • Yetkilendirdiğiniz temsilcileriniz,
  • Sigorta şirketleri,
  • Semtrio ve gerektiği takdirde yurtdışında bulunan diğer Semtrio iştirakleri

başta olmak üzere, işbirliği içerisinde olduğumuz başkaca iş ortaklarımız ya da diğer kamu otoriteleri ile de paylaşılabilecektir.

4. Kişisel Verileriniz Hangi Hukuki Sebeplerle İşlenir?

Kişisel verileriniz, Semtrio’ nun taahhüt etmiş olduğu edimlerini gerek akdi hüküm ve şartlar tahtında, gerekse kanun kapsamında düzenlenen hak ve yükümlülüklerine uygun bir şekilde ifa etmek üzere, yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda ve Kanun’un belirtmiş olduğu ilkelere tam uyumluluk ile işlenmektedir.

5. Kişisel Verileriniz Konusundaki Haklarınız Nelerdir?

Kişisel veri sahipleri olarak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununda belirlenen haklarınıza ait taleplerinizi, aşağıda düzenlenen usul ve yöntemlerle ŞİRKETİMİZE iletmeniz durumunda; ŞİRKETİMİZ talebin niteliğine göre talebi en geç (30) otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kurulca belirlenen tarifedeki ücret alınabilir. Bu kapsamda, 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nun 11. Maddesi uyarınca kişisel veri sahipleri;
Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme, kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme, kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesine ve/veya kişisel verilerin silinmesine veya yok edilmesine ilişkin işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, işlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle işlenmesi durumunda aleyhe bir sonucun ortaya çıkması ihtimalinde itiraz etme, kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğranılması hâlinde zararın giderilmesini, talep etme haklarına sahipsiniz.
Kişisel veri sahipleri tarafından yapılacak başvurularda aşağıdaki bilgilerin bulunması zorunludur:

a) Ad, soyad ve başvuru yazılı ise imza,
b)Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numarası, yabancılar için uyruğu, pasaport numarası veya varsa kimlik numarası,
c) Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi
ç) Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numarası,

6. Kişisel Verilerinizin Güvenliğine İlişkin Tedbirler Nelerdir?

Semtrio, kişisel verilerinizin hukuka aykırı olarak işlenmesini engellemek ve kişisel verilerinizin güvenli bir şekilde muhafaza edilmesi için gerekli güvenlik düzeyini sağlamak amacıyla mümkün olan teknolojik imkânları ilgili teknik ve idari tedbirleri alınmaktadır.
Kanun kapsamında, kişisel verilerinizle ilgili her türlü talep, şikâyet ve önerilerinizi, ekteki formu doldurarak yazılı olarak doğrudan adresimize ulaştırabilir ya da elektronik imza kullanmak suretiyle şirketimizin [email protected] kayıtlı elektronik posta adresine gönderebilirsiniz.