Semtrio sürdürülebilirlik ekibi olarak sizinle, projenize ve beklentilerinize dair başlangıç toplantısı gerçekleştiriyoruz. Toplantılarımız sırasında firmanın faaliyetlerini, sürdürülebilirlik altyapısını, sürdürülebilirlik stratejisini ve ilgili politikaları değerlendiriyoruz.
RAPORLAMA
SECOND-PARTY OPINION
Second-Party Opinion (SPO), yeşil finansman kaynaklarından yararlanmak isteyen yatırımcıların çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik konularında uzman bir kurumdan aldığı ikincil görüştür.
Yeşil finansmana kapı açan SPO sayesinde daha az maliyetli ve daha çevreci proje yönetim süreçlerine giriş yapın!
SPO Süreci
Firmanız ve projeniz hakkında kamuya açık olarak paylaştığınız belgeleri inceliyoruz. Hazırlamış olduğunuz Green Bonds Framework’ün sürdürülebilirlik yaklaşımını analiz ediyoruz.
Değerlendirmelerimiz ve araştırmalarımız sonucunda projenize dair görüşümüzü yatırım süreçlerinizde kullanmanız için SPO şeklinde size sunuyoruz.
Neden Semtrio?
Disiplinlerarası tecrübemizle Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı sürdürülebilirlik firmasıyız.Semtrio olarak küresel gelişmelerden haberdar, yeni nesil yöntemlerle çalışan alanında multidisipliner finans kadrosuyla en verimli sonuçları almanız için çalışıyoruz.
Bütüncül Yaklaşım
Üretim, kâr, tüketim ve fayda gibi etmenler arasında dengeli bir sistem kurarak birlikte çalıştığımız şirketlerin sürdürülebilir büyümesini önceliyoruz.
Türkiye’nin sektörde en saygın şirketlerinden biri olarak şeffaflığa olan bağlılığınızı kanıtlamış oluyoruz.
Danışmanlık
Hizmetlerimizi geliştirilmiş yüzlerce projemize ve tecrübemize dayanarak veriyoruz.
SIKÇA SORULAN SORULAR
Second-Party Opinion (SPO) Nedir?
SPO sayesinde düzenlemelere uygunluk sağlanır ve yeşil finans başta olmak üzere çeşitli kaynaklara ve yatırımcılara erişim sağlanır.
Yeşil Finansman Nedir?
Yeşil finansman uygulamaları çevresel riskleri içselleştirmek ve başarılı bir şekilde yönetmek için önemli bir fırsattır. Sürdürülebilir kalkınma ve döngüsel ekonomi modeline geçiş sürecinin temelinde yeşil finansman yer almaktadır.
Yeşil Tahvil (Green Bond) Nedir?
Yeşil tahvillerle finanse edilen projelerin kapsadığı bazı konular:
- Enerji verimliliği
- Kirliliğin önlenmesi
- Sürdürülebilir tarım
- Balıkçılık ve ormancılık
- Su ve karasal ekosistemlerin korunması
- Temiz ulaşım
- Sürdürülebilir su yönetimi
Yeşil Tahvil İlkeleri (Green Bond Principles - GBP) Nelerdir?
YTİ ile uyumluluk için dört temel bileşen bulunmaktadır:
1- Fonun Kullanım Koşulları
2- Proje Değerlendirme ve Seçme Süreci
3- Fonun Yönetimi
4- Raporlama